Регистрация    Влез    Форум    Търсене    Въпроси/Отговори
Loading

Начало форум » Ремонти, подобрения и проблеми » Сервизи / Магазини -




 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 



Автор Съобщение
 Заглавие: T&N car - Оборище 95
 Мнение Публикувано на: 01 Авг 2008, 21:59 
Offline
Чел списания
Чел списания

Регистриран на: 03 Фев 2007, 16:25
Мнения: 85
Местоположение: Елин Пелин
Преди време взех от там една гарнитура за капака на главата, че сълзеше масло от там. Държа да подчертая, че още при покупката попитах дали е читава, защото не ми се занимава с повторна смяна. Вчера закарах колата да я сменят. При монтажа се оказа, че крайните две дупки спрямо шпилките на главата са с изместване около 3мм. Габаритните размери бяха едно към едно. Както и да е - поставиха я и завиха капака. Дори я намазаха със силикон. Запалих я чак днес сутринта при тръгване за работа. Благодарен съм, че трябваше да оставя хлапето при дядо му. И той видя следите. За 500м колата изхвърли 2л масло. После видях, че със запалването е започнал теча. Та разминах се само с една туба Selenia и малко парици да се върне старата гарнитура. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако бях тръгнал за София без да го видя. Иначе как изглежда новата гарнитура за около 4.5м усилена и безаварийна работа (от там почват следите) можете да видите на снимката.
И като всеки нормален човек, днес след монтажа на старата, директно в магазина (относително спокоен вече, пък и нямаше тежки последствия) да проверя дали са сбъркали, когато са ми я давали или си е менте, пък и те да знаят. Дори не исках и парите си обратно. Почнах да обяснявам на същия човек, който ми я продаде и в този момент се намесва някаво лице зад щанда ( по наглото му държане останах с впечатление, че е собственик).
- Майсторът ти е за ебане!
- Що?
- Тая гарнитура не е за твоята кола.
- ???!!! - От тук я взех и тогава беше за моята.
- Няма значение. Трябвало е да дойдеш да ти я сменим. Аз от 20 години съм в тоя бизнес и така стават нещата.
Опитах се да обясня, че разликите не са толкова големи, за да реши човек че е сбъркана, но оня ревна отгоре ми:
- Дкарай ей тука колата и ще ти я сменя, ама ще си платиш труда!
В тоя момент влезе клиент, лайната ми почнаха да кипят критично, а не ми се правеха излишни циркове. Пожелах му приятен ден, ама с други думи, оставих му въпросната гарнитура и си тръгнах.
За мен въпроса е приключен. Аз няма да взема нищо от този магазин, докато този бастун е там. И не защото са ми дали друга гарнитура или е менте ( така и не разбрах какво са направили ), а заради идиотското му държане. Още повече, че може да се окаже и собственик.
Ако трябва всички части ще си поръчвам от вън и ще си плащам транспорт, но няма да се примиря с подобна простотия.
Не мога да разбера и нещо друго. Защо за търговците на авточасти е нормално да ти дадат едно към гьотере нещо и след като колата ти е разглобена и не можеш да я ползваш да установиш, че трябва да прекосиш София или както е в моя случай да дойда от Елин Пелин да я заменя. Направо откачам като се случи това.
Та това е. Олекна ми. :)


Прикачени файлове:
DSCF0067.JPG
DSCF0067.JPG [ 1.41 MiB | Прегледано 7629 пъти ]

_________________
Lancia Dedra 1.6i SW, 90кс, 96г
Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 02 Авг 2008, 11:56 
Offline
Чел списания
Чел списания
Аватар

Регистриран на: 30 Ное 2005, 19:08
Мнения: 83
Местоположение: София 15 Младост
Ха за тоя бастун мога и аз да поговоря.......................(Всъщност незнам дали е бил същия човек, ама определено имаше супернагло държание)
От доста време насам този магазин е зачеркнат ! Препоръчвам ви да ходите на магазина който е на Бул. В.Левски (посока паметника В.Левски), там са доста културни и възпитани двамата продавачи.

_________________
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD 2003, distinctive
Lancia Dedra 1.9 TD 1995/
http://www.citypress-sofia.free.bg/


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 02 Авг 2008, 16:11 
Offline
Маниак Ланчист
Маниак Ланчист
Аватар

Регистриран на: 25 Сеп 2005, 19:28
Мнения: 2509
Местоположение: София
Ами това е неприятно наистина....
НО !!!
Като гледам от подписа, то двигателя ти е предполагам едноваловия, като на Типо, Темпра и т.н. Този с наклонения капак на клапаните.
Тази гарнитура задължително се слага без абсолютно никакъв силикон!!!!
Дори и да не се е разминала на шпилките, то като я намажат със силикон я пиши бегала.
Това ти го казвам от смяната на доста такива гарнитури точно на този двигател.
Единствения силикон, който може да изкара около 1 месец на точно този капак, точно с тези гарнитури, които се продават е на Локтайд - Ултра Блек.
И това съм пробвал, поне 20 различни силикона, на които от началото отдавах вината за случките, освен на супер некачествените гарнитури, които единствено се намират на пазара ни.
И нещо много важно. Вземи си една шкурка, ситна, купи си нова гарнитура и сам си я смени, като със шкурката минаваш по дължина на основата, където ляга капака. Само по дължина на цялата основа, НЕ по малката, тънка част !!! После много добре минаваш с обезмаслител. След това слагаш гарнитурата стягаш капака и се радваш на следващата 1 година без проблеми, като след тази 1 година протича наново :mrgreen: Зависи на каква гарнитура попаднеш. Аз съм пробвал и с 3-те вида, където ги има - чиста гумена, гумено-коркова и само коркова. Поне 4-ти вариант не съм виждал.

_________________
OM642 Изображение
1NZ−FXE Изображение;
Х... Insignia, Brava, 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Искаш нещо от мен? Няма проблем! - Искам само да знаеш, че върша нещата БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО...но имаш право да си избереш само две от трите опции! Обади ми се когато си готов с избора си!


Върнете се в началото 
 Заглавие: T&N car - Оборище 95
 Мнение Публикувано на: 02 Авг 2008, 21:27 
Offline
Маниак Ланчист
Маниак Ланчист

Регистриран на: 26 Фев 2006, 11:26
Мнения: 1273
Местоположение: Русе
Има,има!!!Аз реших да сменя гарнитурите на капаците на моята 22 годишна бабичка Тема.Старите бяха гумени със щифтове против разсплескване и бяха мазани с бял силикон.Направо бяха станали на бакелит и ги смених защото мерих хлабини на клапани.В Русе от Атанасов Авто ми предложи два вида едните гумени точно с формата на моите капаци а другите от някакъв сиво-кафяв материал със месингови стружки в него/по-твърд от гумената/ но с различаваща се форма малко от моите капаци.Бяха на половин цена спрямо гумените/12лв. двете/.Вече 1000км. откак съм ги сменил не са мръднали и грам масълце не пропускат.Мотора тече отвсякъде но не и от капаците.Така че съвета ми е ако попаднеш на такива гарнитурки за капаците вземай!

_________________
Lancia Thema 834B000-стара класика


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re:
 Мнение Публикувано на: 04 Авг 2008, 22:07 
Offline
Чел списания
Чел списания

Регистриран на: 03 Фев 2007, 16:25
Мнения: 85
Местоположение: Елин Пелин
Благодаря за съветите.
Да, мотора е едноваловия. За сега ще изчакам старата да протече и ще я сменя тогава. Вече 200км държи със силикон (черен, маслоустойчив) без теч.А бе дори и да протече се съмнявам такава поразия да направи :) Ако междувременно си намеря от по-твърдата гарнитура ще си взема и ще си я сменя.
Поздрави на всички

_________________
Lancia Dedra 1.6i SW, 90кс, 96г


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 14 Дек 2008, 17:01 
Offline
Експерт
Експерт

Регистриран на: 13 Дек 2008, 23:05
Мнения: 551
Местоположение: София кв. Бенковски
Кара: Lancia Lybra 1,9 jtd 105
Fiat Croma 1,9 mjet
Lancia Delta 3 2,0 mjet
ВО е напълно прав ,никога силикон защото при самото затягане действа като смазка и гарнитурата приплъзва най вече на вътре.като гледам модела на гарнитурата предполагам,че на капака има малки зъбчета които могат леко да се намалят обезмасляваш и равномерно стягаш,още нещо от 10год карам само италианки,но споменатите магазини само съм ги чувал пазарувам само от представители ;шампион;скф;сакс;бош и т.н. маловажни детайли от където падне но те са най вече да радват окото и душата .


Върнете се в началото 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 
 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 




Начало форум » Ремонти, подобрения и проблеми » Сервизи / Магазини -


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

 
 

 
Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов