www.lancia-bg.com
http://www.lancia-bg.com/forum/

огледало в купето
http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=36113
Страница 1 от 1

Автор:  simq [ 24 Яну 2015, 19:36 ]
Заглавие:  огледало в купето

Здравейте, колеги. Преди няколко дни, като опитах да затъмня огледалото в купето (пред поредния ксенон), "врътката" от долу нещо изчатка, и огледалото почна да се клати, заформяйки ми "цветна музика". Уточнявам - не се клати стойката (поне засега), с която е захванато за тавана, а от механизма вътре в огледалото. "Шарнира" също е здрав и се върти нормално стегнато. Дано съм ясен. Преди малко го свалих, с идеята да го разглобя, ама за сега удрям на камък. Предположих, че трябва да извадя стъклото от пластмасата (по външния край ми се струва удебелена), дори леко я загрях, че да поомекне, ама - не излиза. Не съм прилагал много сила, по разбираеми причини. Ако някой има идея как се разглобява, много ще съм благодарен да даде акъл. Определено е дразнещо да караш пред нерегулирани фарове "натурално", и не ми се иска да го измествам всеки път, за да не ме заслепяват.

Автор:  juslen [ 29 Яну 2015, 21:37 ]
Заглавие:  Re: огледало в купето

Взимай друго за 5лв. По тия коли дребните детайли трудно се ремонтират, да не кажа хич. Дойде ли им времето (а то много отдавна е дошло), отказват на 100%.

Автор:  simq [ 30 Яну 2015, 10:34 ]
Заглавие:  Re: огледало в купето

Така ще стане. Помъчих се малко, но не става. Доколко успях да огледам през отвора, "петлето" (врътката) би трябвало да е едно цяло с нещо като планка, която позиционира огледалото спрямо стойката, и явно се е скъсало на мястото на прегъвката. Сложих си го така, наместих го поне да не се тресе. Ама за сега ще почака. След ГТП имам нова задачка. Та, темата може да се приключи.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 3 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/