www.lancia-bg.com
http://www.lancia-bg.com/forum/

КАТ пуска 56 нови камери за скорост на пътя
http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=37930
Страница 1 от 1

Автор:  grale [ 16 Мар 2017, 21:48 ]
Заглавие:  КАТ пуска 56 нови камери за скорост на пътя

56 преносими камери ще бъдат закупени и ще започнат да дебнат шофьорите за превишена скорост до края на 2017 година.

3 080 000 лева за радарите ще бъдат дадени от Фонда за безопасност на движението, където се трупат събраните глоби след пътни нарушения. Това ще се случи, ако днес Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението одобри предложението за отпускане на парите за "очите“, пише "Телеграф“.

Неин председател е министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Получат ли "да“ от ръководството на МВР, от КАТ ще се сдобият с 56 триноги камери до няколко месеца и те ще започнат да следят за нарушители до края на годината.

Уредите са сгъваеми и ще са в куфар. Те ще бъдат вадени от пътни полицаи ежедневно и поставяни на определен участък от пътя, където да следят часове наред за превишилите скоростта. След това ще се прибират обратно в куфара и ще се транспортират до друго място.

"Смятахме да ги поставяме в кофи за боклук, в контейнери, в рекламни коли, които не са на МВР и да снимат шофьорите без предупреждение.Това обаче няма как да се случи на този етап“, признаха от Пътна полиция.

Причината е, че сега е задължително предупреждението с пътен знак, че следва контрол на скоростта и скришното дебнене е незаконно. Така триногите камери ще снимат нарушители за скорост както всички останали 148 мобилни и 25 стационарни радари в момента – с предупреждение.

Отделно преносимите "очи“ ще разполагат и с охрана. Докато снимат, наблизо на пост ще има екип от двама пътни полицаи в патрулка. Работата им ще е да наблюдават някой да не открадне устройство, а и след края на "смяната му“ да го приберат или закарат до друго място за контрол.


Източник : bgnow.eu

Автор:  ar2r [ 21 Мар 2017, 13:50 ]
Заглавие:  Re: КАТ пуска 56 нови камери за скорост на пътя

Полицаи с камери в кофите. Аз лично съм за камери без предупреждение, дори и лично да ме засегне. Писна ми от тарикати и самозабравили се тежкари. Всички под ножа иначе няма оправия. Да хвърчиш в града с 200, с 2 тона ламарина, на кока, трева и алкохол и да може да минеш с 100лв подкуп. Аре бегай. В тая комбинация може да утрепеш бая народ при нещастно стечение на обстоятелствата. В същото време вкарват в панделата за малко трева и не приемат подкупи под 1000, шото трупат точки пред шефчетата. Системата е еб@@@@на и служи само на парата. Да го духат бедните.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 3 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/