Регистрация    Влез    Форум    Търсене    Въпроси/Отговори
Loading

Начало форум » Ремонти, подобрения и проблеми » Пътната обстановка
 Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] Автор Съобщение
 Заглавие: Къде са камерите в София
 Мнение Публикувано на: 28 Юни 2005, 11:00 
 
1. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки
2. На околвръстното пред McDonalds(посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. На Цариградско шосе пред Експо Центъра и Тойота - камери в двете посоки
4. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул.,,Арсеналски,, към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
5. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша
6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.
7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар". Гледат посока Ботевград и Кремиковци.
8. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.

Благодaря на Azzie за информацията


Върнете се в началото 
 Заглавие: Статия от вестник "Монитор" брой 2300, стр.6
 Мнение Публикувано на: 12 Авг 2005, 20:07 
Offline
Site Admin
Site Admin
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2004, 20:13
Мнения: 5719
Местоположение: София
Кара: Lybra SW 2.4 JTD Executive
КАТ и Столична община са дали съгласие за стартиране на проекта
Компютърна система регулира светофарите, електронни табла показват натоварените кръстовища
Датчици ще прогнозират задръстването в София

Датчици ще прогнозират къде може да стане задръстване в София и в зависимост от това ще регулират светофарите. Ще бъдат поставени електронни табла, който ще съобщават на шофьорите, кои кръстовища са натоварени и по кои обходни маршрути могат да се движат колите, за да не стават опашки.
Тази компютърна система е разработена от фирма “Дакси” и първоначално ще стартира в района на Цариградско шосе. Проектът на фирмата е бил представен на шефовете на КАТ и на Столична община, които са дали съгласието си системата да бъде изпробвана от средата на месец септември. Компютърната система до голяма степен ще облекчи натовареното движение в столицата и ще помогне за по-бързото и безаварийно движение на автомобилите и градският транспорт, коментираха пред “Монитор” от столичния КАТ.
Освен регулирането на движението камерите ще отчитат и превишената скорост и преминаването на червен светофар. Идеята е информацията да бъде изпращана в управленията на “Пътна полиция” и на тази база да се съставят актове и наказателни постановления. Освен номерът системата дава информация за цвета и марката на автомобила. Датчици могат да бъдат поставени на 150 места в София, където стават задръствания.
Тази система ще помогне и при преминаването на делегации или при отклоняване на движението при катастрофи. От едно централизирано място се затварят определени светофари, други се отварят и шофьорите предварително почуват информация от електронните табла да не минават по съответната улица или кръстовище, а да изберат друг маршрут, обясни пред “Монитор” управителят на фирма “Дакси” Георги Крушков.
Наблюдавайки трафика и следейки със своите датчици каква е натовареността на движението системата ще взима самостоятелно решение да освобождава или да запушва едни или други участъци. Това ще е оптимално решение за разпределение на пътническия поток на града, допълни Георги Крушков.
Измерванията ще започнат в началото на септември, защото тогава столичани ще се приберат от отпуски и ще се получи точна картина на трафика в София. Така ще бъдат измерени пропускиловстта на пътищата и ще може да се прогнозира, че след колко време може да стане задръстване. Електронните табла, които ще бъдат закачени над пътното платно, ще дават информация, че в момента следващото кръстовище е задръстено и там може да се движите само с 5 км/ч, но ако минете по посочения обходен маршрут може да се движите с 60 км/ч.
Работното заглавие на системата е “Дакси вижън”. Системата ще бъде представена и на Пловдивския панаир.


Георги Крушков, управител на фирма “Дакси”: Системата е приложима във всички градове

- Г-н Крушков, получихте ли подкрепа от институциите за реализиране на проекта ви за управление на движението в София?
- Идеята ни е да покажем, че има решение на проблема с движението в София. Вече убедихме ръководителите на съответните институции, че идеята ни е реализуема. Започваме го като частна инициатива и сега търсим финансиране. Общината и КАТ застават зад нас, но не се ангажират с намирането на средствата. Ние или трябва сами да намерим пари или пред европейска програма да защитим проекта си, но така финансирането ще стане по-бавно.
- Какъв ще е ефектът от внедряването на тази система?
- Проблемът е, че столицата е проектирана за определено количество автомобили, но напоследък трафикът се увеличи много и то с коли втора употреба, които замърсяват въздуха. Внедряването на такава система ще има няколко ефекта. Първото е екологията. Автомобилите няма да стоят дълго по кръстовищата и да изхвърлят вредни газове. Общественият ефект ще е, че ще се икономисва време. Пътните потоци ще бъдат разпределени по-правилно. Технологията ни е приложима във всички градове на страната. След като влезем в Европейския съюз, България ще стане външна граница и тази система ще помогне за охраната.
- Освен управлението на трафика на столицата, в какви други области от сигурността на града може да бъде внедрена тази система?
- Тя може да охранява целия град. Може да разпознава и лице независимо от това дали се е дегизирало или не, може да охранява аерогари и летища. Внедряването на такава система в почивен комплекс например може да реши много задачи. Да се допускат само автомобили, които имат право да влязат, пълен контрол върху всичко това, което става – кои коли са влезли, кои са излезли. Задачата ни има едновременно стопанско, държавно и обществено значение.

Системата стартира на Цариградско

Ръководството на Столична община е предоставило участък, в който първоначално системата да бъди изпробвана. Експериментално ще бъдат поставени датчици по Цариградско шосе в района на Окръжна болница до Софийския университет, Военната академия и стадион “Васил Левски”. В този район датчиците ще отчитат какъв е трафикът на автомобилите, каква е честотата и скоростта, с която се движат, дали има условия за се образува задръстване и откъде да минат автомобилите, за да стигнат по-бързо.

_________________
Изображение
Lancia Lybra SW Executive, 2.4JTD, 150 hp, 841C000 '03 Изображение
Lancia Kappa Coupe, 2.0t 16v, 205 hp, 838A4000 '97
Lancia Kappa, 2.0, 145 hp, 838A1000 '95
Lancia Dedra, 1.6, 90 hp, 159B9000 '94
Lancia Dedra, 1.6, 90 hp, 835A1000 '91
Изображение
ИзображениеИзображение


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 23 Окт 2005, 00:51 
Offline
Специалист
Специалист
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2005, 22:01
Мнения: 368
Местоположение: София
има камери на новоремонтирания тунел на люлин в двете посоки преди да влезнеш в тунела и снимат за преминаване през релсите на трамвая.

_________________
Изображение
Lancia Dedra 1.6.i.e 90ph

Някои живеят по правилата,други ги пишат!!!


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 18 Ное 2005, 22:44 
Offline
Чел списания
Чел списания

Регистриран на: 08 Дек 2004, 21:17
Мнения: 73
Местоположение: София
sobieski написа:
има камери на новоремонтирания тунел на люлин в двете посоки преди да влезнеш в тунела и снимат за преминаване през релсите на трамвая.

шегуваш се нали щото ако не е така доста спешно ми трябват точки

_________________
lancia forever


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 18 Ное 2005, 23:09 
Offline
Специалист
Специалист
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2005, 22:01
Мнения: 368
Местоположение: София
Съвсем сериозно ти говоря има камери има камери които следят за преминаване през релсите на трамвая нямат радари сигурен че има

_________________
Изображение
Lancia Dedra 1.6.i.e 90ph

Някои живеят по правилата,други ги пишат!!!


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 21 Ное 2005, 11:50 
Offline
Виждал Lancia
Виждал Lancia

Регистриран на: 17 Окт 2005, 15:02
Мнения: 21
Местоположение: София
Камери че има - има, виждат се от самолет. Ама откъде си сигурен, че нямат радари? Че аз напоследък си пърпоря през тунела с 50-60 и на едно минаване отнасям по сума ти майни...


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 21 Ное 2005, 12:42 
Offline
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Регистриран на: 02 Ное 2005, 21:53
Мнения: 148
Местоположение: София
Това че камерите нямат радари вече не е гаранция, че няма да те олепят за превишена скорост, щото в софтуера на камерата (евентуално, не във всички) е вкаран алгоритъм за колко време трябва да минеш от точка А до точка Б. Ако минеш по-бързо и "щрак"!Ама камерите в тунела на Люлин са на градския транспорт, а не на КАТ.

_________________
И какво от това, че съм идиот?!? Нали съм идиот със стил!
Lancia Dedra 1.8 i.e. 92г. 835А2.046


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 22 Ное 2005, 00:36 
Offline

Регистриран на: 04 Ное 2005, 23:17
Мнения: 1
Местоположение: София
Камери има и отНадлез" Надежда" до карулката на Требич по бул.Рожен


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: Къде са камерите в София
 Мнение Публикувано на: 14 Дек 2005, 11:41 
Offline
Чел списания
Чел списания

Регистриран на: 12 Апр 2005, 15:38
Мнения: 63
Местоположение: София
колеги, мисля че сте в сериозно заблуждение
записващи камери на кат има само на хотел хемус
всичко друго са най-различни слухове, които катаджиите охотно разпространяват, за да се плашим сами
от мвр нямат пари за бенз, камо ли да купуват такива джаджи, че и да ги поддържат, контролират и т.н.


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 23 Дек 2005, 15:45 
Offline
Специалист
Специалист
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2005, 22:01
Мнения: 368
Местоположение: София
До 30 март 2006 г. камери ще бъдат поставени от централата на Булбанк на пл. Св. Неделя до Орлов мост, стана ясно, след като МВР подписа договор за монтиране на системите за видеонаблюдение с Лирекс БГ Секретон-ООД. Камерите ще "отчитат" движението по пътищата и ще помагат в разкриването на престъпления. Техниката ще бъде изцяло използвана от МВР, уточнен е и редът за съхранение и ползване на записите, каза ген. Румен Стоянов, шеф на СДВР, цитиран от БТА. Осем фирми са подали оферти в конкурса за системата. Постепенно видеонаблюдението ще обхване изходните магистрали на София, проблемни кръстовища, рискови за тероризъм места и бандитски явки. Камери са снижили престъпността в някои европейски страни с 28-30%, твърди МВР.
:wink:


източник:dir.bg

_________________
Изображение
Lancia Dedra 1.6.i.e 90ph

Някои живеят по правилата,други ги пишат!!!


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 23 Мар 2009, 21:20 
Offline
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Регистриран на: 05 Мар 2009, 19:21
Мнения: 165
Местоположение: София
Камери има и на булл Тодор Александров където се пресича с Христо Ботев Следят за преминаване на червено радар нямат Внимавайте щото аз загубих 10 точки
Забравих да кажа и за целите жълти павета както и на кръстовището на Булбанк

_________________
Lancia Y 1.2 60 k.с


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 07 Юли 2009, 12:11 
Offline
Маниак Ланчист
Маниак Ланчист
Аватар

Регистриран на: 29 Юли 2007, 10:38
Мнения: 1472
Местоположение: София, The Camp
Кара: ше 3.0 24v на ГАЗ, сега 307 CC пак на газ :D
малко стара тема но - на ъгъла на Раковска и жълтите павета...доста е добра камерата..всичко се вижда...от личен опит го казвам.

_________________
2015 Peugeot Vivacity 0.05 2V
2009 Mercedes-Benz A160 FL 1.5 8v
2008 Peugeot 307 CC 1.6 16v LPG
2005 Mercedes-Benz C180 Kompressor Sportcoupe LPG
Ex: W211, 147, 159 SW, Delta GT, Dedra, Lybra SW, C2, Vectra


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 07 Юли 2009, 19:42 
Offline
Кандидат на HF науките
Кандидат на HF науките
Аватар

Регистриран на: 11 Май 2006, 21:11
Мнения: 937
Местоположение: София
ако говориш за кръстовището на военния клуб, там камерите са повече от 10. мисля, 13 бяха...
който както иска да минава през тези кръстовища/тунели/, в смисъл, всеки си носи последствията.
да добавя дондуков и кракра - и на двата светофара!
мене ако ме снимат някъде, после с 40 ще карам пък който бърза да минава по релсите :)

_________________
we all have wings, but some of us don't know why

fulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d
ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: 08 Юли 2009, 20:04 
Offline
Виждал Lancia
Виждал Lancia

Регистриран на: 25 Май 2009, 16:51
Мнения: 30
Местоположение: София
Леле, чета за системата за задръствания и си казвам - не мога да повярвам, ще стане като в америка! И като видях от кога е направо ми стана ясно, защот още я няма...!


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: Къде са камерите в София
 Мнение Публикувано на: 04 Ное 2012, 13:03 
Offline

Регистриран на: 19 Юни 2008, 10:18
Мнения: 1
Местоположение: София
Здравеи те :) http://antiradar.braindumpz.com/


Върнете се в началото 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 
 Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] 
Начало форум » Ремонти, подобрения и проблеми » Пътната обстановка


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

 
 

 
Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов