Автор |
Съобщение |
DooFiat
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Мар 2006, 15:28 |
|
 |
Чел списания |
 |
|
Регистриран на: 27 Фев 2006, 15:52 Мнения: 61 Местоположение: София 17 Овча купел
|
Хайде и аз да се включа. Карам Брава ТД и през зимата карах със зимния дизел на ОМВ - много съм доволен от него при минусовите температури. Чувах колеги да се оплакват,че дизелките им не палели, че нафтата им била замръзнала и т.н. Аз си палех без проблем със зимния ОМВ. Декември,януяри и февруари с него минах 10 000 км. При едно от пътуванията ми до Варна засякох,че при скорост до около 100 км/ч (тогава времето беше много гадно) гори 5л на 100. Но през март, като се затопли реших да пробвам Ви пауър Дизел от Шел. С него колата ускорява по-бързо и гласа й е друг. Миналата седмица не си прецених точно литрите и ми се наложи да заредя от някаква си безиностанцийка около Плевен, за да мога да изкарам до първия Шел,който срещна - голяма трагедия беше с него. Стигнах си до Шелчето, налях си от Ви пауър Дизел и всичко си дойде на мястото. Карам вече 2 000 км с него. Добър е!
Така, че вече знам за мойта Бравата ТД: - зимата - Зимен дизел от ОМВ
- лятото - Ви пауър Дизел от Шел
|
|
 |
|
 |
hypnotik
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Апр 2006, 11:29 |
|
Регистриран на: 11 Мар 2006, 18:58 Мнения: 258 Местоположение: Русе
|
Сега нека и аз да си изкажа моито мнение Таа зареждал съм от всякакви бензиностанций и имам опит (скромността краси човека  ) и мога да ви кажа че от бензиностанция независимо чее на една фирма управителите са различни и те решават от кого им е по изгодно та за ОМV и SCHEll те гъзетата по принцип вземат от едно място разликата е в добавките коита слагат специално тези две фирми имат затегнат контрол и са наи сигурни До колкото за колегата които спомена че в Рафинерията в Бургас горивата са под нормата то чее е вярно вярно е ама проблема идва по принцип от такива доставчици коита решават да припечелят лев и по принцип преди се крадеше от цистерните по валаковете сега и самите доставчици си промениха стратегията и почнаха те самите да лъжат като слагат евтини добавки и се получават бензини с по ниски октанови числа ...
Стига толкова съм ви приказвал да си доида на темата имам мотор и с колата по принцип по трудно усещам разликата та като искам да сменя бинзиностанцията първо зареждам на мотора и от там разбирам къде ще ми бъдещата бензиностанция за SCHELL мага да кажа че са добри но аз лично предпочитам OMV защото карам с обикновен 95 При мотора вече е друго него го карам с най доброто
За другите бензиностанций мога да кажа само че с голям късмет можете да уцелите не хубав а сносен бензин само последно да кажа какви са ми наблюдения относно Лукоил за тая фирма мога да кажа с ръка на сърцето че са игати мафията там след последното ми зареждане(което беше второ за тая фирма) едвам ми вървеше колата а заредих 98 направо ужас колко добавки съм и слагал да се оправи излезе ми пре солено
_________________ Lancia Delta 1 1.6 105к.с. НА ЧАСТИ
|
|
 |
|
 |
geezer
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Май 2006, 17:48 |
|
 |
Чел списания |
 |
|
Регистриран на: 21 Май 2006, 07:13 Мнения: 63 Местоположение: София
|
Сипвам само в ОПЕТ и даже някви точки събирам.  В OMV не стъпвам повече.
Вече почват да ме дразнят много "мойте" хора от ОПЕТ. Май ще се разделим скоро...
_________________ Lancia Delta 1.8 / 103 hp
Geezers Need Excitement
|
|
 |
|
 |
geezer
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Юни 2006, 14:48 |
|
 |
Чел списания |
 |
|
Регистриран на: 21 Май 2006, 07:13 Мнения: 63 Местоположение: София
|
Не знам как е по другите бензиностанции, но в ОПЕТ за 3 месеца газта скочи със 7 стотинки и вече е 0,91 лв за литър, а и им става все по-тъпа и тъпа газта напоследък. Мислите ли че в Шел е добре да ходя? Дайте съвет PLZ
_________________ Lancia Delta 1.8 / 103 hp
Geezers Need Excitement
|
|
 |
|
 |
Slav
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Юни 2006, 15:52 |
|
Регистриран на: 25 Апр 2006, 19:07 Мнения: 1423 Местоположение: София/Перник
|
Аз бензин зареждам от ОMV по принцип и съм доволен.Не мога да кажа нищо за ОРЕТ или ЕКО, но мисля, че е крайно време да ги пробвам и тях!
За газ-зареждам само на Rafa на стеснението на околовръстното и съм много доволен засега, но това не значи, че няма и по-добри станции!
П.П.-В Лукойл краченцето ми няма да стъпи повече!
_________________ == Fiat Stilo 1.6 (103 hp) ==
|
|
 |
|
 |
fifo
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Юни 2006, 21:26 |
|
Регистриран на: 11 Май 2006, 21:11 Мнения: 940 Местоположение: София
|
всъщтност няколко човека споделиха, че shell и omv са франчайз и собствениците си добавят каквито искат "екстри". все пак си мисля обаче, че повечето собственици все повече търсят сигурните редовни клиенти и все по-рядко си правят подобни експерименти. колкото до другите две големи вериги бензиностанции lucoil и petrol подозирам, че повечето хора си мислят че зареждат от лукойл, а те всъщтност ползват реновираните станции на петрол. преди няколко години беше подписано споразумение между двете компании за 100 или 120 от станциите на петрол да "изглеждат" като лукойл. за еко , темпо и другите нямам мнение, но мога да кажа че съм доволен от лукойл(петрол) и omv, в shell не ми стъпват гумите...в крайна сметка всеки е чувал/казвал различни истории за различни бензиностанции така че нека всеки да зарежда от там от където си е свикнал и от където е доволен, дори и от обслужването.
_________________ we all have wings, but some of us don't know why
fulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p
|
|
 |
|
 |
ivopetkov
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Ное 2006, 18:28 |
|
Регистриран на: 10 Авг 2006, 19:26 Мнения: 133 Местоположение: София
|
Бихте ли споделили, къде в София има бензиностанции на Еко Елда - гръцките?
Четох по всякакви форуми, че хората са доволни от дизела им и ми се иска да го пробвам, но явно по местата където минавам няма такива(Младост <-> център).
Благодаря
|
|
 |
|
 |
Soler
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Ное 2006, 18:42 |
|
 |
Чел списания |
 |
|
Регистриран на: 29 Окт 2004, 09:59 Мнения: 61 Местоположение: София
|
ivopetkov написа: Бихте ли споделили, къде в София има бензиностанции на Еко Елда - гръцките? Четох по всякакви форуми, че хората са доволни от дизела им и ми се иска да го пробвам, но явно по местата където минавам няма такива(Младост <-> център). Благодаря
Карта
|
 |
|
 |
ivan-vanko
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Мар 2007, 23:26 |
|
Регистриран на: 17 Фев 2007, 20:51 Мнения: 461 Местоположение: Димитровград
|
Само на ОМВ зареждам бензин,газ и нафта и сам много доволен
|
|
 |
|
 |
d_ivaka
|
Заглавие: ... Публикувано на: 12 Апр 2007, 13:01 |
|
Регистриран на: 28 Дек 2006, 16:34 Мнения: 36 Местоположение: София
|
аз не съм доволен от shell,много зле са,гаста им е отврат,OMV е истината бензин като бензин гас като гас
|
|
 |
|
 |
Me4oKyX
|
Заглавие: Re: ... Публикувано на: 13 Апр 2007, 02:10 |
|
Регистриран на: 06 Окт 2006, 11:48 Мнения: 442 Местоположение: Пловдив 01 Централен
Кара: Lancia Delta 3 1.6Mjet Selespeed
|
d_ivaka написа: аз не съм доволен от shell,много зле са,гаста им е отврат,OMV е истината бензин като бензин гас като гас
В София може би..... но в Пловдив са доооста зле  както каза по-горе колегата - франчайз майна.... е всеки си лепи кот му паднееее......
Явно просто сте случили на собственици у вашия град, но от нашите ОМВ-та само спринт дизела става за нещо. Иначе на газ - сипвал съм на обикновени бензиностанции по-добра..... може и да не е така вече, но не ми се пробва, пък и не карам на газ....  Тъпо е, но гледам да ги избягвам шел и омв, въпреки че имам карта за омв........ изобщо навсякъде са много зле горивата, но някои лукойл-ове и еко-та и векти имат по-добри като че ли....
|
|
 |
|
 |
Peakone
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Мар 2009, 23:21 |
|
Регистриран на: 16 Яну 2009, 17:11 Мнения: 1079 Местоположение: Пловдив 05 Южен
Кара: Lancia
|
Аз мога да коментирам специално за горивата на Шел тъй като съм им служител и имам наблюдения както на потребител така и на човек от кухнята.
Официално нормалния бензин H95 е със 5л добавка на 100л бензин. Shell V-Power 95 е със 8л добавка на 100л бензин.
Но това е само официално.Верно контрола в момента е по-добър от преди няколко години,има сертификати за качество и произход на горивата и се правят проверки,но да не забравяме че все пак живеем в България (затова казах "официално" по-горе  )
Аз зареждам само от Shell - газ/бензин ,защото ми е удобно-зареждам като съм на работа и не ми се налага да се разкарвам допълнително. Доволен съм от качеството на горивата.
Със стария параход (Mercedes 124') който беше на дизел карах само с Shell V-power Diesel и бях изключителен доволен от него и си заслужава разликата от 14ст/л спрямо Euro Diesel ,но немога да кажа че Shell V-power 95 си заслужава разликата от 10ст/1л спрямо обикновения H95.
Специално за газта трябва да знаете че навсякъде ви цакат със по 200-230мл на всеки 20литра.
Има допустими норми за отклонение на газ колонките и както се досещате всички ги настройват на максимално отклонение.
Искам да споделя още нещо въпреки,че е малко офтопик,но мисля че ще е интересно на някой хора да знаят какъв бензин са ползвали преди няколко години.
Стар колега ,който е бил механик на Илия Царски 4 години ми сподели че преди няколко години специално са си донесли от Германия лакмуси за тестване октановото число на бензина.Отишли на първия Лукойл и за бензина който те предлагали като 95 лакмуса показал 92октана. Същия резултат получили на Шел и ОМВ,като на последните 2 бензиностанций изпробвали и т.н. "специални" горива с по-високо октаново число (V-Power Racing който тр да е 100октана за Шел и съжалявам но незнам името на горивото на ОМВ) като резултата и от 2те бил не 100, не 98 ,а 95октана.
_________________ Lancia Delta 2.0 16V GT /// Alfa Romeo 166 2.4JTD /// ex. Lancia Kappa 2.0 /// ex. Mercedes-Benz W124
|
|
 |
|
 |
king_nasko
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Мар 2009, 23:36 |
|
Регистриран на: 25 Окт 2008, 16:05 Мнения: 271 Местоположение: София
|
Аз зареждам на ОМВ и сам много доволен от бензина там зареждал сам и на много други бензиностанции но на ОМВ си ми е най-добре
_________________ Lancia Delta 2 Lancia Lybra 2.4 jtd https://www.facebook.com/superstrongparts/Авточасти Гуми Акумулатори Масла
|
|
 |
|
 |
jorometala
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Мар 2009, 18:05 |
|
Регистриран на: 13 Окт 2007, 11:19 Мнения: 1692 Местоположение: София, Младост1
Кара: Lancia Kappa 20 20V VIS '97 Rover 416 GSI - на жената
|
аз зареждам само на ромпетрол защото съм работил там и знам че в горивото не се сипва нищо и съм се наслушал на суперлативи от клиенти които само там сипват.
а за октановото число даже и на сертификатите си пише че е по всички норми ОБАЧЕ нормите са за 95 - реално 92 за 98 - реално 95 и така.
а до скоро (до преди 2 месеца) горивото си идваше от румъния!!
_________________ Lancia Kappa 2.0 20v VIS 97г.+ ГИ AG Zenit - SHIT 
|
|
 |
|
 |
jeriko189
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Мар 2009, 11:25 |
|
 |
Кандидат на HF науките |
 |
|
Регистриран на: 18 Сеп 2008, 15:02 Мнения: 703 Местоположение: София.Лозен
Кара: Lancia Kappa 2.4 JTD
|
Аз от години сипвам на ОМВ и до сега не сам имал проблеми с която и да е кола,е сипвал сам и на други като се наложи но от тях сам наи доволен.Но мое мнение,имам приятел които не е доволен от тях,така че всеки сам си знае
_________________ LANCIA KAPA 2.4 jtd
|
|
 |
|
 |
jamesdavidso
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Мар 2009, 14:40 |
|
Регистриран на: 19 Сеп 2008, 17:30 Мнения: 1322 Местоположение: София
|
Delev написа: Аз мога да коментирам специално за горивата на Шел тъй като съм им служител и имам наблюдения както на потребител така и на човек от кухнята.
Колега, би ли изкоментирал качеството на V-Power Racing - сипах веднъж по Нова Година и останах изумен колко зле вървеше колата, много по-зле от Лукойлски обикновен 95.
|
 |
Peakone
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Мар 2009, 18:37 |
|
Регистриран на: 16 Яну 2009, 17:11 Мнения: 1079 Местоположение: Пловдив 05 Южен
|
jamesdavidso написа: Delev написа: Аз мога да коментирам специално за горивата на Шел тъй като съм им служител и имам наблюдения както на потребител така и на човек от кухнята. Колега, би ли изкоментирал качеството на V-Power Racing - сипах веднъж по Нова Година и останах изумен колко зле вървеше колата, много по-зле от Лукойлски обикновен 95.
съжалявам , нямаме Racing на нашия обект и не съм го използвал нито съм имал възможност да чуя коментари от клиенти,но са идвали да търсят. Честно казано не се учудвам че може да е бил зле... Все пак живеем в България,а не в Германия или Италия и наистина да получаваме това за което си плащаме
А има и още една голяма подробност отностно Shell-овете. Повечето от тях не са собственост на компанията Shell ,а имат договори с тях т.е. Магазина си е техен , те си плащат заплати и осигуровки на работниците, но предлагат горивата на Shell... Горивата се доставят от Shell ,но кой какви шмекерий прави после в резервоарите никой незнае. Аз също работя в такава фирма с договор (Емко-Shell),но поне знам че не правят циганий. Идва ли са клиенти и са споделяли че от нашите горива са доста по-доволни от OMV и от Лукойл... както каза колегата по-горе всеки си знае за себе си. Честно казано то това си е и до голяма степен внушение... като сложиш 100 октана не очаквай да полетиш...
Ако искаш да си сигурен,че Racing-а няма да е такава боза отиди на някой обект който си е на Shell. В Пловдив това е Shell Христо Ботев за тези,които се интересуват.
_________________ Lancia Delta 2.0 16V GT /// Alfa Romeo 166 2.4JTD /// ex. Lancia Kappa 2.0 /// ex. Mercedes-Benz W124
|
|
 |
|
 |
lanciadeltaII
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Юни 2009, 13:37 |
|
Регистриран на: 02 Юни 2009, 17:34 Мнения: 2 Местоположение: София 22 Кремиковци
|
сипвал съм бензин от много бензиностанции, но съм най-доволен от ЛУКОИЛ и ОМВ
|
|
 |
|
 |
mravkata
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Юни 2009, 14:49 |
|
Регистриран на: 04 Юли 2007, 19:47 Мнения: 547 Местоположение: София
|
Въпроса е да се напише кои бензиностанций отговарят на марката която носят (било то ОМВ ШЕЛ или каквото и да е ). За мен това ще е най-полезно . Попадал съм на ужасен ОМВ 100 ... и на прекрасен ОМВ 100 . Като наблюдения ... можеби само на Еко си имат постоянно качество , което обаче на кинитрон 100 е по ниско от хубавия ОМВ 100 ( в сми мойта кола поне по добре върви с ОМВ100 ), но като попадна на лош от ОМВ и умирам от яд..
За това колеги ако имате достоверна информация ,кои обекти са си на марките кажете за да има полза от цялата тема.
_________________ Lancia Delta II 2.0 16v
200 лв. данък, 70 лв. винетка, 2.80 лв. бензин, 200лв. гражданска, ремонт на окачване 1000лв.--> Да караш в България .. Безценно!
|
|
 |
|
 |
nikolay_dedra
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Окт 2009, 14:36 |
|
Регистриран на: 07 Фев 2008, 23:44 Мнения: 465 Местоположение: Хасково, Русе , Стърница
Кара: FIAT 125, Lancia Lybra 2.4 Jtd
|
колеги работя в сверата на безиностанциите и газстанциите от 4 години като сервизна поддръжка и монтаж, и мога да ви гарантирам че горивата в България са под всякаква критика , от моя опит мога да ви направя една малка табличка започваща от най-добрите до най лошите , зареждал съм и съм карал с всички национални вериги , и от всички горива и така
Светли горива ( бензин и дизел)
1. ЕКО
2.OMV (AVANTI) една и съща верига са.
3.ROMPETROL
4.SHELL
5.ЛУКОЙЛ
6.ПЕТРОЛ
газ ( пропан бутан )
1.ROMPETROL
2.EKO
3.SHELL
4.OMV (AVANTI)
5.ЛУКОЙЛ
6.ПЕТРОЛ
_________________ FIAT 125-ретрото на мода LANCIA DEDRA 2 SW 1.9 TDS -голяма,и удобна RIP LANCIA THEMA 834B2000 RIP FIAT RITMO S85- малък италиански самолет RIP
Последна промяна nikolay_dedra на 15 Окт 2009, 15:13, променена общо 1 път
|
|
 |
|
 |
|