Delta

Untitled Document

Lancia Delta 4WD
Първият модел беше много близък до обикновената Delta с допълнение 4WD и турбо. Това е била Delta 4WD. Тя изглежда като базовата, но като я карате е съвсем различно. Двулитровия й двигател предоставя мощност от 165 к.с. (150 в "зелената си версия")
Lancia Delta Integrale 8V/16V
Тогава излиза и Integrale 8V, последвана от 16V. Тези модели имат по-широки калници и по-добри характеристики на окачването(въпреки това основната геометрия и форма остават същите) и по-мощни двигатели (185 к.с. при 8V версията и 200 к.с. при 16V). Няколко страни, като Швейцария и Германия имат забрана за внос на автомобили без катализатор, Lancia обаче немогат (или не искат) да направят 16V версията с катализатор и произвеждат специални версии на модела 16V и Evoluzione в които приспособили 8V двигател с катализатор (178 к.с).
Lancia Delta Integrale Evoluzione
През 1991 Lancia произвежда Evoluzione модел. Този автомобил има по-широко купе, различни точки на предното окачване, допълнително вкарване на въздух, по-големи предни спирачки и други малки изменения. 16V двигател развива максимална мощност от 205 к.с.. За страните, в които задължително се изисква катализатор се произвеждат Evoluzione с 8V двигател (185 к.с.)

Lancia Delta Integrale Evoluzione II
През 1993 Evoluzione се изменя в Еvoluzione II с промени, като 4-точкови предни спирачки, допълнителни 5 к.с. (210 к.с.) и 16" колела.

Lancia Delta III
В края на пролетта на 2005 от Fiat е взето окончателно решение за възраждането на легендарната Lancia Delta.
Новата Lancia Delta изглежда толкова необикновено, както и всичките последни модели на марката. Хечбека с пет врати се базира на модела Alfa Romeo 159 и както своята предшественица има и версия 4x4.
Дизайна е от центъра за стил Lancia и е на пер Флавио Мансонис, създал и концепцията Lancia Fulvia. Очаква се Lancia Delta да се оборудва с двигатели - 160-hp 1.9L , 195-hp 2.2L JTS а също и с JTD common rail turbodiesel .
Очаква се автомобила да бъде пуснат през 2007г.

Продължение на темата... скоро

Под-категории